Studio MDA

Mapplewood Residence

Maplewood Residence

Residence, New Jersey, 2005

New Jersey | 2006

The Kubany Residence was a home that was closed off to its surroundings, negating the American tradition of a strong connection to the backyard. The kitchen in this 1930’s house was too small and severely under lit. The solution to this problem was to create an extension to the kitchen and introduce a glass wall assembly with French doors. By doing so, this creates an opening to the living area, with its many daily activities to the backyard.

The wood paneled dark attic was only used for storage. When construction was completed, it gained a breath of fresh air with a new open plan master bedroom and bathroom with bright ceilings and walls, new oak flooring in the dry areas, and limestone in the wet areas.